bullet journal

Bullet Journal Starter – Hvad skal man købe?

Som medlem af Bullet Journal DK – køb salg og spørgsmål herom – gruppe på Facebook, ser jeg tit at man fortryder sit køb og derefter re-sælge dem på gruppen. Denne artikel er en tjeklist for hvad man skal købe især som nybegynder.

Bullet Journal Notesbog

For at starte bullet journaling skal man først og fremmest have en notesbog. Der er 3 ting som man skal have med til overvejelser: pris & producent, størrelse og sidetype.

Pris og producenter: Archer and Olive (DKK 214.95 – 224.95), Stalogy (DKK 199.95) Dotted Journal (fra DKK 100), Moleskine (fra DKK 129.95) LT (fra DKK 149.95), Lemome (fra DKK100) m.m til den billigste man kan finde enten i Tiger eller Søstrene Grene.

Foretrukne størrelser: A5 (148 x 210mm), B5 (176 x 250mm), A6 (105 x 148mm)

Sidetyper: dot grid (populær), square grid, blank. Derudover findes der også bullet journal notesbøger med skabelon, så du ikke behover lave din egen layout og bindersystem; AKA filofax.

Skriveartikler

Der findes rigtige mange skriveartikler til bullet journaling. Det er ikke fordi man skal have dem alle, men det er selvfølgelig rart at have forskellige slags. Igen så er der et par ting man skal have med i overvejelser: pris & producent og pentyper:

Pris & Producent: Kuretake, Tombow, Zebra, Uni Mitsubishi, Staedtler, Fabel Castle, Pilot, Sakura Koi m.m. Bemærk! Prisen er forskellige afhængig af pentyper.

Pris og kvalitet skal gå hånd i hånd. Vores webshop anbefaler helt klart Kuretake. Prisen er lavere og samtidigt man får den gode kvalitet som man ønsker. Som mennesker har vi tendens til at følge med strømningen. I modsatning af dette, vil vi skabe en anden strømning og tilbyder derfor hvad som regel er svært at få fat på det danske marked. (Se hvad vi har på webshoppen)

Pentyper: Brush Pen, Fountain Pen, Pigment liner, Fine liner, Tusch, Mildliner/ Highlighter, Gel pen. Derudover kan man også bruge akvarel maling.

Hvad kan man bruge disse penne?

  • Overskrifter og titler: brush pen, fountain pen og endda mildliner (kalligrafi og sammenbundet skrift). Man kan desuden bruge pigment liner til faux kalligrafi
  • Indhold & tegn selv ikoner: pigment liner, fine liner og gel pen
  • Doodles og tegninger: brush pen og akvarel maling

Andet tilbehør

Udover pen, skal man også tænke på pen correction, lineal, stencil, blyant, viskelæder m.m.

Man kan ikke undgå at lave fejl mens man skriver. Hvordan kan man så redde det? Der findes forskellige metoder til at redde sin fejl. Jeg bruger pen correction fra Pentel med en tynd spids hvis vi taler om små ubetydelig fejl. Andre bruger Do! Poscha hvid. Hvis det er en kæmpe fejl, kan man desuden redde dem med washi tapes eller kraft papir eller bruge dekoration papir til at dække hele siden.

Doodles og ikoner – Dekoration er en del af bullet journaling uanset om man er til minimalist eller kreativ bullet journal. Især mood tracker, laver mange cirkler. Helix cirkel lineal kan helt sikkert anbefales for at opnå det bedste resultat. For ikoner findes der rigtigt mange stencils, både plastik og metal. Jeg fortrækker selv metal stencil, fordi det er mere stabil end plastik.

Blyant – I min tilfælde prøver jeg at forebygge at lave fejl. Uanset om det er titler, tegning eller bare en lige linje, bruger altid blyant som senere skal overlappes med kuglepen. Jeg kan lide at tegne manga i min fritid og valg af blyant er derfor vigtigt for mig. Jeg bruger kun drawing blyant da den er nem at viskes ud uden at den efterlade rester på papiret.

Viskelæder – Absolut Tombow Mono! Den fjerner simpelthen ikke papirlaget mens du visker ud.

Dekoration

Uha – man kan dekorere sin bullet journal med mange ting, haha. Hvis jeg skulle kategorisere dem, jamen så kan man bruge klistermærker, sticky notes, clips, bogmærker, craft paper m.m.

Sidenote

Jeg starter på bullet journal tilbage i 2017 og siden da har jeg købt så mange ting som ligger bare på hylden. Med denne artikel vil jeg derfor dele min personlig erfaring. Du er velkommen til at følge vores virksomheds instagram-profil @handwritingsDK for at se min bullet journal eller min personlige profil @sagittariusrin. Jeg håber, at denne artikel kan være til nytte for dig 🙂

Skriv et svar

Be The First

to Know

10 % rabat som velkomstgave